Moordrecht

06 154 972 91

Toilet verstopt

Robert Ravenhorst Rioolservice Moordrecht / Waddinxveen

Toilet Verstopt

Er is niks vervelender als een WC verstopping. Het kan flink stinken, het is vies en kan veel ongewenst schoonmaakwerk met zich meebrengen. Bent u zelf handig en bereid om het toilet zelf te ontstoppen dan zijn de volgende tips wat voor u. 

Werk hygiënisch en veilig

Zorg dat u bij de verstopping een paar handschoenen aan heeft voordat u de verstopping gaat oplossen. Het riool is niet de meest schone plaats ter wereld en dus bevinden zich er ook veel bacteriën, schimmels, micro-organismen en rioolvliegjes. Deze kunnen schadelijk voor de gezondheid zijn. Trek daarom altijd handschoenen aan voordat u aan de slag gaat met de toilet verstopping. 

Bel direct bij problemen

Afbeelding niet beschikbaar
Afbeelding niet beschikbaar

Achterhaal de oorzaak waarom het toilet verstopt is 

Voordat u begint is het goed om te weten wat de verstopping van uw toilet heeft veroorzaakt. Spoelt het toilet niet goed door of loopt hij vol bij het doortrekken? Het zou het kunnen zijn dat door harde ontlasting de wc verstopt is geraakt en daardoor de fecaliën niet goed zijn doorgespoeld. Hierbij moet u zorgen dat de verstopping snel wordt verholpen omdat dit uiteindelijk een vieze lucht kan veroorzaken. Is het een stuk papier wat vast zit of iets anders wat flexibel is dan heeft u meer kans om dit weg te krijgen door het goed door te spoelen. 

Zichtbare verstopping verwijderen 

Is de verstopping zichtbaar? Zorg dat u veilig te werk gaat en trek eerst een paar handschoenen aan voordat u het toilet gaat ontstoppen. Vervolgens kunt u voorzichtig de verstopping verwijderen, gooi het materiaal wat de verstopping heeft veroorzaakt in een plastic zak en spoel de WC door. De plastic zak met de verstopping gooit u bij het afval. 

Is uw toilet verstopt? Robert Ravenhorst helpt u wel 

Woont u in Waddinxveen of in Zuid-Holland en heeft u last van toilet verstopping? Wij lossen uw rioolproblemen voor u op. Of heeft u vragen over onze diensten, werkzaamheden en tarieven? Neem dan snel contact met ons op via 06 154 972 91 of ons online contactformulier. Komt de verstopping toch terug binnen één week? Dan zullen we deze kosteloos verhelpen.  
Rioolservice nodig?

Betrouwbaar, ervaren, geen doorlopende kosten en gegarandeerd tevreden.