Moordrecht

06 154 972 91

Belangrijke punten om op te letten tijdens een lange droogteperiode bij je riool

Robert Ravenhorst Rioolservice Moordrecht / Waddinxveen

Belangrijke punten om op te letten tijdens een lange droogteperiode bij je riool

Een lange droogteperiode kan verschillende uitdagingen met zich meebrengen, ook voor je rioleringssysteem. Het is essentieel om op de volgende punten te letten om eventuele problemen te voorkomen en de goede werking van je riool te waarborgen.

  1. Waterschaarste: Tijdens een droogteperiode is er een tekort aan water. Dit kan leiden tot verminderde doorstroming in het rioolsysteem. Let op eventuele verstoppingen of stagnerend water in de riolering.

  2. Bodemdaling: Droogte kan de bodem uitdrogen en doen krimpen. Dit kan leiden tot verzakkingen en scheuren in de grond waarin de riolering is gelegen. Controleer regelmatig op verzakkingen rondom het riool en neem indien nodig maatregelen.

  3. Uitgedroogde sifons: Rioolsystemen bevatten vaak sifons, die dienen als waterafsluiters om nare geuren uit het riool te voorkomen. Tijdens droge periodes kan het water in de sifons verdampen, waardoor de afsluitende werking verloren gaat. Vul de sifons regelmatig bij met water om te zorgen dat ze goed blijven functioneren.

  4. Vermijd lozing van overtollig water: Tijdens een droogteperiode is het belangrijk om zuinig om te gaan met water. Voorkom het onnodig lozen van water in het riool, zoals het doorspoelen van grote hoeveelheden water of het legen van zwembaden. Dit helpt om de belasting op het rioolsysteem te verminderen.

  5. Preventief onderhoud: Tijdens een droogteperiode is het verstandig om preventief onderhoud aan je rioleringssysteem uit te voeren. Laat je riool inspecteren op mogelijke zwakke punten, scheuren of verstoppingen. Een professioneel rioolservicebedrijf kan je hierbij helpen en eventuele problemen tijdig opsporen en verhelpen.

  6. Bewustwording: Informeer jezelf en je gezin over het belang van waterbesparing en een verantwoord gebruik van het rioolsysteem tijdens droge periodes. Stel duidelijke richtlijnen op en neem gezamenlijk maatregelen om waterverbruik te verminderen en het rioolsysteem te ontlasten.

Onthoud dat een goed functionerend rioolsysteem essentieel is voor een gezonde en hygiënische leefomgeving. Door aandacht te besteden aan bovenstaande punten en indien nodig tijdig professionele hulp in te schakelen, kun je problemen met je riool tijdens een lange droogteperiode voorkomen of tijdig oplossen. Neem contact op met Robert Ravenhorst Rioolservice voor deskundig advies en professionele ondersteuning bij al je rioolgerelateerde vraagstukken.

Afbeelding niet beschikbaarRioolservice nodig?

Betrouwbaar, ervaren, geen doorlopende kosten en gegarandeerd tevreden.